Inicio Foros Autoconsciència i benestar Sessiò 3…Que penses sobre la vergonya i la culpa?

Viendo 2 entradas - de la 1 a la 2 (de un total de 2)
 • Autor
  Entradas
 • #1482
  Vicenç Iracheta
  Participante

  Que penses sobre la vergona i la culpa? tenint en compte que aquestes mobilitzen la “por” de qui les experimenta, son les més adequades per condicionar el comportament de les persones cap a accions socialment desitjables? I dels infants?

  Si utilitzem la vergonya i el sentiment de culpa per a condicionar el comportament de les persones ,inclòs els infants,per aconseguir un comportament o acció “socialment desitjable”…pues como que no. Per exemple…Si un infant de l’estança dels grans fa gresca a l’hora de dormir o a l’hora del dinar, no li farè passar vergonya fent-lo anar a l’estança dels nadons per aconseguir aquest “comportament social desitjat”, que diu que a l’hora de dormir s’ha de dormir i l’hora del dinar és per dinar. I tampoc el farè sentir culpable per què distreu l’atenció dels companys/es i no els deixa dormir o dinar. No se si la pregunta anava per aqui,je.
  Penso que d’aquesta manera, l’infant es sentirà malament, frustat, amb sensació de fracàs. Hi han altre maneres per aconseguir un comportament “socialment desitjable”.

  #1495
  veronicalosa
  Superadministrador

  Bon dia Vicenç, sí anava per aqui la pregunta. Molt bon exemple el que poses. Hi ha d’altres situacions ens les que se’ns escapi utilitzar la vergonya o la culpa? Què penseu la resta?

Viendo 2 entradas - de la 1 a la 2 (de un total de 2)
 • Debes estar registrado para responder a este debate.