Inicio Foros Autoconsciència i benestar Mesurador d’estat d’ànim

Viendo 3 entradas - de la 1 a la 3 (de un total de 3)
 • Autor
  Entradas
 • #1457
  Magda Yut Mañé
  Participante

  Bona tarda a tothom,

  En relació a la pregunta “Comprens la importància ara de cultivar la calma?”, dóna per reflexionar moltíssim. Hi haurà situacions en les que podrem aconseguir un estat de calma segons les nostres vivències, però també hi haurà d’altres que ens costarà més arribar a aquest estat. Cada persona donarà respostes diverses davant d’una situació concreta. Com vas dir Verònica, per arribar a la calma necessitem pràctica i temps.

  Segons les habilitats proposades per Salovey y Mayer, començar per identificar una emoció és un gran pas per arribar a gestionar-la. Si inicialment no identifiquem l’emoció que ens distorsiona el nostre equilibri mental, és més complicat d’arribar a la calma. Cultivar la calma és important per arribar a un benestar emocional. Com a societat no estem acostumats a parar uns minuts al dia per calmar la ment i menys realitzar moviments somàtics, en general anem molt accelerats. Moltes gràcies Verònica per oferir aquest curs!! Personalment aquell dia la ment la tinc més fluida, és una sensació que feia anys no la tenia. Bé, sols quan vaig al fisio…jajajaja. Potser les preocupacions i els mals de caps que tenim, un darrere l’altre, no ens deixa prou temps per digerir-los i ens col·lapsem. Ja tenim deures en buscar moments per relaxar la ment, per la nostra salut mental 😉

  Bona Setmana Santa, aprofitem per relaxar la ment 😉

  Magda

  #1458
  veronicalosa
  Superadministrador

  Moltes gràcies novament Magda per compartir les teves reflexions. Gaudeixo molt de saber que la pràctica d’educació somàtica marca una diferència en el teu dia.

  Aprofito el teu comentari per aclarir que, tot i ser molt important saber identificar les emocions per poder-les gestionar, saber cultivar la calma ens possibilita tornar a ella malgrat no sapiguem identificar el que estem sentint en aquells moments.

  Amb aquestes classes estic tractant de facilitar-vos reflexions i, sobretot, pràctica per tal reconnectar i donar cada vegada més espai a aquest lloc de calma que existeix en cadascun/a de nosaltres. Lloc des d’on podem observar tot amb més serenitat, des d’on podem aprendre i prendre decisions més coherents amb la nostra autenticitat. Lloc al que podem accedir fent simplement una pausa i portant l’atenció al nostre cos, a la nostra respiració, al moment present.

  Que gaudiu d’unes bones i merescudes vacances!

  #1474
  Vicenç Iracheta
  Participante

  Mentres arriba el dia, que aprenguem ha gestionar les nostres emocions i fer tot el que fem ara (sobretot cuidar dels altres) i que ho poguem fer amb calma…aniria be de tant en tant, per part dels altres un…”gràcies per la teva companyia o gràcies per l’ajuda o gràcies pel esforç o gràcies pel temps dedicat a nosaltres o gràcies pel teu interès, etc, o tambè algun petò o abraçada o algun regalet de tant en tant, je!…crec que ens pujaria bastant l’autoestima, no? i fariem tot el que fem amb mès ganes, o sigui , millor humor, mès tranquils i relaxats. Que penseu?

Viendo 3 entradas - de la 1 a la 3 (de un total de 3)
 • Debes estar registrado para responder a este debate.